Hari Ini, Mangkunegara IX Dimakamkan Pukul 10.00 WIB

Tim Okezone, Okezone · Minggu 15 Agustus 2021 09:23 WIB
https: img.okezone.com content 2021 08 15 512 2455801 hari-ini-mangkunegara-ix-dimakamkan-pukul-10-00-wib-di-pura-mangkunegaran-iBGM0XtYQ8.jpg KGPAA Mangkunegara IX dimakamkan di Pura Mangkunegaran (Foto: Instagram)

SOLO - Penguasa Pura Mangkunegaran, Kanjeng Gusti Pangeran Adipati Arya (KGPAA) Mangkunegara IX meninggal dunia pada Jumat (13/8/2021) dini hari.

Pemakaman Manegkunegara IX akan dilaksanakan pada hari ini. Berikut ini adalah keterangan dari Pura Mangkunegaran mengenai pemakaman Mangkunegara IX.

LAYU-LAYU

Bismillahirrohmanirrohim

Assalamu'alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

Innalillahi Wainna Ilahi Roji'un

 (Baca juga: Prosesi Pemakaman KGPAA Mangkunegara IX Gunakan Adat Mataram)

Ngaturi uninga bilih sampun murud ing kaseden jati, kundor ing alam kelanggengan kanthi tentrem, rikala dinten Jumat Legi, suryo kaping

13 Agustus 2021 wanci jam 02.50 WIB, gerah jantung wonten ing nDalem Jakarta.

Sampeyan-Dalem Ingkang Jumeneng

KANJENG GUSTI PANGERAN ADIPATI ARIO MANGKUNAGORO KAPING IX

(dumugi yuswo: 70 warsa)

(Baca juga: KGPAA Mangkunegara IX Dimakamkan di Astana Girilayu Hari Minggu)

Layon badhe kaleremaken wonten ing Kagungan-Dalem nDalem Ageng Puro Mangkunegaran

Selajengipun badhe kasarekaken winten ing Kagungan-Dalem Astana Girilayu, Matesih, Karanganyar

Bidahal saking Kagungan-Dalem nDalem Ageng, Puro Mangkunegaran Surakarta, ing dinten Minggu Pon, suryo kaping

15 Agustus 2021 wanci jam 10 WIB.

Nyuwunaken pangapunten sedaya kalepatanipun sawarga rikala sugengipun.

Wassalamu'alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

Puro Mangkunegaran,

13 Agustus 2021

Ingkang Nandhang Sungkowo

Prameswari-Dalem

GUSTI KANJENG PUTRI MANGKUNAGORO IX

(sst)

Bagikan Artikel Ini

Cari Berita Lain Di Sini